Opplev også: København | Frederikshavn | Hirtshals |

 
Aalborg Kloster er de eldste bebodde bygningene i Aalborg

Aalborg Kloster

Aalborgs eldste bebodde bygg ligger midt i sentrum og har en lang og spennende historie - vi snakker om Aalborg Kloster...

Bygget for å hjelpe de dårligst stilte

Med en historie som strekker seg helt tilbake til 1431 er Aalborg Kloster ett av byens eldste bygg. Klosteret ble opprettet etter at Maren Hemmings skjenket grunn og penger til å bygge et helligåndshus for å hjelpe de dårligst stilte i Aalborg - eldre ute av stand til å ta vare på seg selv, syke mennesker, forlatte barn osv.

I 1451 ble Aalborg Helligåndshus opptatt i Helligåndsordenen, og med det ble klosterets kjerneoppgaver, dvs ta vare på de trengende, formalisert og klosteret ble et hospital med store privilegier. Med privilegiene ervervet klosteret store landeiendommer og næringsvirksomhet i Nordjylland.

Etter reformasjonen i Danmark (1536) ble klosteret lagt ned og gjort om til et rent hospital for bispedømmet.

Fri adgang til klostergården

I dag, 580 år etter grunnleggelsen av klosteret, kan man godt si at bygningens funksjon fremdeles ivaretas. Klosterbygningene fungerer nå nemlig som eldreboliger. Det er fri adgang til klostergården, men det oppfordres til å vise hensyn til beboerne.

Ferge til Danmark - fergen seiler mellom Oslo og Frederikshavn

Ferge til Frederikshavn

Reis med ferge fra Oslo til Frederikshavn. Hyggelig reise med gode venner - kort vei til Aalborg

Bestill billetter

Flere gode hoteller, tett på attraksjonene

Hotell i Aalborg

Finn ditt hotell i Aalborg - Velg et sentrumshotell, så er alle attraksjoner i nærheten

Bestill hotell i Aalborg

 

Her finner dere Aalborg Kloster

Klosteret har adressen Klosterjordet 1, 9000 Aalborg og ligger mellom de mer kjente Jomfru Ane Gade, Østerågade og Algade. I nærheten ligger Aalborg Domkirke, Aalborghus Slot og Aalborg Historiske Museum.

 

© 2020 Opplev Aalborg