Opplev også: København | Frederikshavn | Hirtshals |

 
Aalborgs Gamle Rådhus er en perle som blir litt borte mellom andre storheter

Aalborgs Gamle Rådhus - tilbaketrukket perle

Barokkhus

Litt tilbaketrukket fra den travle Østerågade og beliggende mellom de langt mer kjente byggene Aalborg Domkirke, Jens Bangs Stenhus og Jørgen Olufsens Købmandsgård blir Aalborgs Gamle Rådhus litt glemt. Men setter man pris på fine bygg, er det absolutt verdt å ta en stopp ved det gamle rådhuset, for bygningen fra barokken er etter vår mening en av de fineste i Aalborg sentrum.

Aalborgs Gamle Rådhus står for øvrig på tomten til "Det enda eldre rådhuset i Aalborg", som ble revet i 1757 for å gi plass til nybygget.

Den symmetriske mursteinsbygningen ble oppført i 1762, er kalket, malt i gult og dekorert med våpenskjold og Frederik Vs slagord "Forsiktig og bestandig".

Brukes fremdeles av Aalborg kommune

Bygningen fungerte som rådhus frem til 1912, med festsal, arrest, borgersal mm. I 1912 ble bygget "avløst" av mer hensiktsmessige og tidsriktig bygningsmasse. Men Aalborg kommune har ikke gitt slipp på sin gamle perle - i dag brukes det gamle rådhuset som representasjonsbygning og til borgerlige vielser.

Ferge til Danmark - fergen seiler mellom Oslo og Frederikshavn

Ferge til Frederikshavn

Reis med ferge fra Oslo til Frederikshavn. Hyggelig reise med gode venner - kort vei til Aalborg

Bestill billetter

Flere gode hoteller, tett på attraksjonene

Hotell i Aalborg

Finn ditt hotell i Aalborg - Velg et sentrumshotell, så er alle attraksjoner i nærheten

Bestill hotell i Aalborg

 

Her finner dere rådhuset

Adressen til rådhuset er Gammeltorv 2, 9000 Aalborg. Med sin plassering midt i sentrum er det en mengde andre attraksjoner og severdigheter i nærheten. Se Aalborg

 

© 2020 Opplev Aalborg