Opplev også: København | Frederikshavn | Hirtshals |

 
Utzon Center et et utstillings- og vitensenter for kunst, design og arkitektur

Vitensenteret Utzon Center

Vitensenteret Utzon Center er vert for mange spennende utstillinger innen kunst, design og arkitektur

Spennende bygg - spennende utstillinger

Bygget Utzon Center er på mange måter en oppsummering av Utzons stil gjennom hans lange og spennende karriere som arkitekt. Jørn Utzon og hans sønn Kim traff meget godt når de laget kombinasjonene av de rette linjer og strenge former, blandet med naturlige og organiske former - slik Jørn Utzon har brukt på en rekke av sine bygg. Resultatet, som stod ferdig i 2008, har blitt et meget spennende bygg.

Utzon Centers formål er å være et vitensenter for arkitektur, design og kultur. To store utstillingshaller brukes til dette formålet, mens Aalborg Universitet har lokaler i bygget som benyttes av Arkitektur og Design-linjen.

Hele året i gjennom kan man se skiftende utstillinger i Utzon Center. Vi har vært innom ved flere anledninger og må si at det er mange spennende utstillinger for de som er interessert estetikk og form - enten det er i retning av arkitektur, design eller kunst.

Jørn Utzon (09.04.18 - 29.11.08)

Benytt sjansen til å lære litt om den verdenskjente arkitekten Jørn Utzon - den eneste arkitekt til nå som har fått ett av sine bygg på verdensarvlisten mens han fremdeles var i live. Bygget vi snakker om er operaen i Sydney, tegnet av Jørn Utzon som et bidrag til en internasjonal arkitekt-konkurranse i 1957. Jørn Utzon har vunnet flere internasjonale priser for sin arkitektur. De siste årene arbeidet han sammen med sine sønner Jan og Kim Utzon.

Ferge til Danmark - fergen seiler mellom Oslo og Frederikshavn

Ferge til Frederikshavn

Reis med ferge fra Oslo til Frederikshavn. Hyggelig reise med gode venner - kort vei til Aalborg

Bestill billetter

Flere gode hoteller, tett på attraksjonene

Hotell i Aalborg

Finn ditt hotell i Aalborg - Velg et sentrumshotell, så er alle attraksjoner i nærheten

Bestill hotell i Aalborg

 

Hvor finner dere Utzon Center?

Bygget ligger ved Aalborgs havnefront og man kan nesten ikke unngå å se det særpregede byggverket... Men for sikkerhets skyld, adressen er Slotspladsen 4, 9000 Aalborg. I nærheten finner dere Aalborgs handlegater, Aalborgshus Slot, mange av Aalborgs signaturbygg og Aalborg Havnebad.

 

© 2020 Opplev Aalborg