Opplev også: København | Frederikshavn | Hirtshals |

 
Aaborg Zoo, her representert ved en av isbjørnene

Aalborg Zoo

Opplev det ville dyrelivet i Aalborg

Aalborg Zoo er en dyrehage med klassisk utforming, og var på mange måter i ferd med å bli gammeldags. Men parken tok grep, og har gjort store investeringer i nye innhegninger som gjør at den igjen er en dyrehage å regne med. Og det er særlig rovdyrene som har nytt godt av revitaliseringen.

Ferge til Danmark - fergen seiler mellom Oslo og Frederikshavn

Ferge til Frederikshavn

Reis med ferge fra Oslo til Frederikshavn. Hyggelig reise med gode venner - kort vei til Aalborg

Bestill billetter

Flere gode hoteller, tett på attraksjonene

Hotell i Aalborg

Finn ditt hotell i Aalborg - Velg et sentrumshotell, så er alle attraksjoner i nærheten

Bestill hotell i Aalborg

 

Litt om dyrene i Aalborg Zoo

Rovdyrenes innhegning viser vei for "det nye" Aalborg Zoo

Løver, tigre og isbjørner har fått noen fantastiske områder de kan boltre seg på. Isbjørnene har store bassenger med små "elver" og det hele er laget med store vinduer, slik at vi får sett dem over og under vann. Likeledes har løver og tigre fått helt nye områder hvor de kan nyte variert terreng og for dem riktig vegetasjon. Som publikummere kan vi se dem gjennom store vinduer, eller fra utsiktsplattformer via bambustårn og knirkende hengebruer. Det siste er særdeles populært for barna.

Mor og barn som har en koselig liten fjelltur sammen...

Mor og barn tar seg en liten fjelltur i bavianenes innhegning

Savannen og landsbyen imponerte også

Giraffer, sebraer og dvergflodhesten (med flere...) hygger seg på den store savannen i ytterkanten av Aalborg Zoo. Savannen består av en stor innhegning hvor dyrene kan gå fritt. Det er bygget flere plattformer hvor vi kommer godt innpå dyrene, og der fikk vi nok en gang nyte synet av den lite grasiøse øvelsen når en giraff spiser fra bakken... (De som har sett det, vet hva vi mener...)

Den afrikanske landsbyen ligger opp til savannen, og består av hus hvor dyrene kan få litt tilflukt fra det nordiske været. Dvergflodhesten har et eget hus, hvor den har en liten elv å boltre seg i. Det er satt opp en glassvegg slik at vi får se den lille tykksaken boltre seg i vannet, og det er fascinerende hvordan et så klumsete dyr kan bli grasiøst i vann.

Gorillaene bør få en helt ny boltreplass

Gorillaenes innhegning er en kjedelig påminnelse om hvordan zoologiske hager pleide å være. Det ser ikke ut til å være særlig inspirerende for en gorilla i en innhegning bestående av betongvegger, noen døde trær, og ett par leker. Dyrene så ut til å kjede seg, rett og slett, og foretrakk å være inne. Vi håper Aalborg Zoo får opp farten, og gjør en stor oppgradering for sine gorillaer. (Bavianene derimot, hadde en spennende boltreplass, med et eget fjell de kunne klatre i og litt slettelandskap nedenfor.)

Dvergflodhesten tar seg et lite bad

Dvergflodhesten tar seg et bad

Fuglevoliere til inspirasjon

Etter en liten nedtur hos gorillaene, var det en bestemt opptur å komme til fuglenes voliere. Den er laget som en lang tunnel hvor fuglene flyr fritt. Det er faktisk ikke glassvegg mellom fuglene og publikumsområdet en gang - det er bare sikret ved hjelp av en smart konstruksjon som får fuglene til holde seg unna. Så her får man virkelig nærkontakt med de mange fargerike og sprudlende småfuglene som flyr frem og tilbake og hygger seg i volieret.

Ingen stor dyrehage, men rik på innhold

Aalborg Zoo skiller seg fra mange av de andre danske dyrehagene ved at den ikke fyller enorme arealer i utstrekning. Parken er rett og slett ganske liten. Men det betyr ikke at det skorter på innhold, for det er en mengde dyr å se på i den zoologiske hagen. Så i Aalborg Zoo kan dere bli rike på opplevelser, uten å slite ut skoene.

Når sulten melder seg

Når dere først er i Danmark, hvorfor ikke gjøre som danskene? Ta en piknik i det fri! Aalborg Zoo har en mengde bord og benker til de som nyter medbragt mat. Men det er også flere kiosker rundt om i parken, og en cafe med litt mer forseggjort fastfood.

Stor, fin lekeplass - midt i Aalborg Zoo

Barn synes det er morsomt med dyr, men de synes det er morsomt med lekeplasser også. Så hva passer vel bedre enn en stor lekeplass lokalisert midt i Aalborg Zoo? Vurdert ut fra antallet blide fjes vi kunne se der, så satte barna særdeles stor pris på litt lek som et avbrekk fra dyretitting.

Ferge til Danmark - fergen seiler mellom Oslo og Frederikshavn

Ferge til Frederikshavn

Reis med ferge fra Oslo til Frederikshavn. Hyggelig reise med gode venner - kort vei til Aalborg

Bestill billetter

Flere gode hoteller, tett på attraksjonene

Hotell i Aalborg

Finn ditt hotell i Aalborg - Velg et sentrumshotell, så er alle attraksjoner i nærheten

Bestill hotell i Aalborg

 

Her finner dere Aalborg Zoo

Dyrehagen ligger sentralt i Aalborg, i Mølleparkvej 63, 9000 Aalborg, kun noen minutters kjøretur fra sentrum. Kloss opptil Aalborg Zoo ligger Mølleparken og det er bare en liten spasertur til Aalborgtårnet og Kunsten.

 

© 2020 Opplev Aalborg