Opplev også: København | Frederikshavn | Hirtshals |

 
Aalborgtårnet slik det møter en, når man kommer gjennom Mølleparken

Aalborgtårnet - utsikt over Aalborg

Klarværet var perfekt for en "utsiktstur"

Den morgenfriske lufta i Mølleparken hadde et forsiktig drag i seg, i det vi gikk i retning Aalborgtårnet. Skogen som reiser seg høyt på begge sider av stien sørger for at vi ikke får se tårnet, som strengt tatt burde være synlig. Men der! - plutselig ser vi den karakteristiske ufoen som blinker i gjenskinnet fra sola. Den litt merkelige konstruksjonen, som i likhet med Eifeltårnet skulle vært revet for lengst, men som forretningsmenn så verdien av og således fikk forlenget sin livssyklus betraktelig.

Høydeskrekk

Allerede på bakken kjenner jeg at høydeskrekken begynner å gjøre seg meldende - skal vi virkelig opp i den litt skrøpelige konstruksjonen der? Høydeskrekken sier at det aldri kan gå helt bra, mens fornuften påpeker at det tårnet har stått der i ganske så mange tiår allerede og trolig står fint denne morgenen også.

Kanskje dere skal kombinere mat med utsikt - kafeterian på toppen har i hvert fall strålende utsikt, og bare vindusbord

Hva med å kombinere utsikt og mat? Det er bare vindusbord i Aalborgtårnet, og alle har god utsikt...

Ring på!

Vi gjorde som skiltet sa, og ringte på dørklokken i bunnen av tårnet, så gikk det et lite øyeblikk før heisdøren åpnet seg og en blid dame ønsket oss "God morgen, og velkommen til!" Hun fikk heisen i bevegelse, og så meldte plutselig høydeskrekken seg igjen - for heisturen var ikke den mest stødige jeg har tatt til nå. Det vinglet og skranglet litt i ovekant for en som liker å ha asfalt under skosålene, men vi kom da opp. Og det var litt av en utsikt vi kom opp til!

360 grader Aalborg

I kafeen på toppen av Aalborgtårnet er det vinduer i 360 grader og dermed utsikt over hele Aalborg. Og i knallværet som var denne morgenen, fikk vi også et godt overblikk over de sørlige delene av Vendsyssel og et godt stykke utover Limfjorden. I paddeflate Danmark hjelper det jo litt å komme 105 meter over havet.

Blant severdighetene som man tydelig ser fra tårnet er Kunsten (nesten nærmeste nabo), Budolfi kirken (Aalborg domkirke), Utzon Center og Mølleparken.

Utsikten mot Limfjorden og Aalborgs vestre bydeler

Utsikten mot Aalborgs vestre bydeler og Limfjorden

- Og når det gjelder høydeskrekken, så kan man faktisk føle at hele "ufo"en gynger litt, når man er der oppe. Men til eventuelle med høydeskrekk - hvis jeg kunne, så kan dere også!

Ferge til Danmark - fergen seiler mellom Oslo og Frederikshavn

Ferge til Frederikshavn

Reis med ferge fra Oslo til Frederikshavn. Hyggelig reise med gode venner - kort vei til Aalborg

Bestill billetter

Flere gode hoteller, tett på attraksjonene

Hotell i Aalborg

Finn ditt hotell i Aalborg - Velg et sentrumshotell, så er alle attraksjoner i nærheten

Bestill hotell i Aalborg

 

Hvor finner dere Aalborgtårnet?

I den østlige enden av Mølleparken, nær Kunsten og Aalborg Zoo, ligger Aalborgtårnet. Adressen er Søndre Skovvej 30, 9000 Aalborg. Andre severdigheter i umiddelbar nærhet er Kunsten og Aalborg Zoo.

 

© 2020 Opplev Aalborg