Opplev også: København | Frederikshavn | Hirtshals |

 
Aalborg Havnebad ligger midt i sentrum og er en forfriskende lunge

Aalborg Havnebad - ta en dukkert på byturen

Midt i sentrum av Aalborg, ikke langt fra Aalborghus Slot, Utzon Center og flere av de store handlegatene ligger Aalborg Havnebad.

Hopp i Limfjorden

Når dere drar på shoppingrunde i Aalborg, kan det være like essensielt å ta med badetøyet som å ta med kredittkortet. For nede i den yrende havnestrekningen som Aalborg Kommune har fikset opp til publikums bruk ligger Aalborg Havnebad. - Vi vet jo alle hvordan det er, når sola virkelig skinner, så er det nærmest en lidelse å være i nærheten av fristende vann og ikke kunne bade. - Men her i Aalborg har de altså tatt konsekvensen av det, og laget et havnebad. Så her kan dere bokstavlig talt hoppe i vannet!

Badet ligger ved havnen, men er bygget ut i Limfjorden. Videre er det delt inn i tre soner slik at det er "et basseng for alle". Et grunt basseng for de minste og de som ikke er direkte havfruer i vannet. Durkdrevne svømmere kan slå seg løs i det store bassenget som er uten bunn, og dermed 9 meter dypt - og her er det også muligheter for å stupe fra tårnet. Det er også et 90 centimeters basseng.

Sikkerheten ivaretas av badevakter i bassengets åpningstider.

Toldbod Plads ligger rett over gata for havnebadet

Toldbod Plads, rett over gata for Aalborg Havnebad

Jomfru Ane Park er et ypperlig sted å slappe av etter en tur i badet

Jomfru Ane Park, et ypperlig sted for å få litt sol

 

Omgivelsene rundt Aalborg Havnebad

Havnebadet kunne knapt hatt en bedre beliggenhet i Aalborg. Yrende byliv på den ene siden, med handlegater og torg - og fristende Limfjorden på den andre siden med utsikt mot Nørresundby ("nordre delen av Aalborg").

Rundt havnebadet er det laget flere forskjellige baner for ballspill, blant annet basketball. Men hvis det er bading som står på ønskelista, er det trolig mest fristende med en tur over i den lille, men ytterst populære Jomfru Ane Park. Parken ligger vis-a-vis havnebadet, og kan best beskrives som en park for soling!

Ferge til Danmark - fergen seiler mellom Oslo og Frederikshavn

Ferge til Frederikshavn

Reis med ferge fra Oslo til Frederikshavn. Hyggelig reise med gode venner - kort vei til Aalborg

Bestill billetter

Flere gode hoteller, tett på attraksjonene

Hotell i Aalborg

Finn ditt hotell i Aalborg - Velg et sentrumshotell, så er alle attraksjoner i nærheten

Bestill hotell i Aalborg

 

Her finner dere Aalborg Havnebad

Adressen er Jomfru Ane Park 6, 9000 Aalborg. På de dagene hvor "alle skal til byen" er det ikke garantert å finne parkering rett i nærheten, men Aalborg er i utgangspunktet en enkel by å parkere i.

I nærheten ligger Aalborg sentrum med alt som er der av shopping, spisesteder o.l. Av attraksjoner er de nærmeste Aalborghus Slot og Utzon Center, mens byens stoltheter Aalborg Zoo og Kunsten ligger en halvtimes spasertur unna. Les mer på Aalborg

 

 

© 2020 Opplev Aalborg